OM FOKUSAL

Fokusal erbjuder olika slags psykologtjänster och andra må bra-tjänster. Min mottagning finns i Livsstilskällan i Centros utrymmen i Ekenäs. 


Jag, Alexandra Lindholm, blev legitimerad psykolog 2011 och har arbetat som skolpsykolog större delen av min yrkesverksamma tid. I augusti 2021 blev jag företagare på heltid och erbjuder olika slags psykolog- och må bra-tjänster till kommuner, företag och privatpersoner. På min egna mottagning i Livsstilskällan arbetar jag gärna med friskvård, det vill säga psykologiskt stöd för personer som vill öka sitt psykiska välmående. Jag har ett ganska aktivt arbetssätt och jobbar gärna förebyggande med hur man konkret och enkelt kan ta hand om sig i vardagen, men hjälper även personer som redan mår dåligt. Stress, ångest, nedstämdhet, sömnsvårigheter, problem med självkänslan eller negativa tankar är vanliga ämnen på min mottagning.

Jag jobbar oftast med ganska korta kontakter, det vanligaste är att man kommer 2-4 gånger. Redan första gången brukar jag ge någon form av konkreta verktyg eller metoder att prova på till nästa gång.

Eftersom fysiskt välmående är viktigt för vår psykiska hälsa är jag också licensierad kostrådgivare och motionsrådgivare/auktoriserad personlig tränare. Jag har studerat även grunderna inom kroppsorienterad psykoterapi och korttidsterapeutiskt arbetssätt och utbildar mig som bäst till psykoterapeut med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning.

Jag har bred erfarenhet av undersökningar av bland annat inlärnings- och koncentrationssvårigheter hos barn och unga. Psykologundersökningar görs främst via välfärdsområdet, men vid behov erbjuder jag även den tjänsten. 

De senaste åren har jag hållit olika slags föreläsningar och evenemang för både vuxna och barn. Jag pratar gärna om olika teman som berör den psykiska hälsan.